WIZZR ontvangt het PSO 30+ certificaat!

Inzet van inkoopkracht voor maatschappelijke impact

01 maart 2024

In navolging van verschillende overheden, zien we steeds vaker andere organisaties dan gemeenten hun inkoopkracht inzetten ten behoeve van maatschappelijke impact. 

Een prachtig voorbeeld hiervan was recent te zien in Twente, waar Machteld Roos namens de Universiteit Twente een convenant voor sociale duurzaamheid ondertekende. Concreet wil dit zeggen dat de UT gecontracteerde leveranciers vraagt om een bepaald percentage van de omzet in te zetten om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De regievoering op deze afspraken zijn met WIZZR regionaal georganiseerd.

Maar ook elders in Nederland ontstaan initiatieven, al dan niet gestimuleerd door gemeenten. Zo schaalt de gemeente Rotterdam, om meer impact te maken, de samenwerkingen met organisaties met een grote inkoopkracht op. Denk daarbij aan organisaties zoals ziekenhuizen, woningcorporaties, het onderwijs, politie, energiebedrijven en de waterschappen. "We zetten in op het verdubbelen van het aantal zogenoemde ‘ankerorganisaties’. We streven naar ruim een verdrievoudiging van de SR-waarde die zij realiseren." aldus Wethouder Tim Versnel van Rotterdam.

Heeft u als bestuurder van een (toekomstig) opdrachtgever vragen over de regievoering van de SROI contracten? Laat het ons weten, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Deel dit bericht
Meer nieuws
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.